Luxus körülmények között él a fő „korrupcióharcos”


Olyasvalaki felel az ukrán kormányban a korrupcióellenes politika megvalósításáért, aki egy méregdrága luxusterepjáróval közlekedik, és Kijev egyik legdrágább környékén elitlakásban lakik.

Az illető neve Oleg Parakuda. A 33 éves „korrupcióharcos” a Miniszteri Kabinetet vezető miniszternek a helyettese. Amennyiben munka nélkül maradna, akkor sem kellene túlságosan megijednie, számláját ugyanis 23,5 millió hrivnya „terheli”.

Parakuda egy méregdrága Range Rover volánja mögött ülve rója az utakat, s a főváros elit negyedének számító pecserszki kerületében lakik egy minimum 8 millió hrivnyát érő lakásban. Közben pedig ő az, akire Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök azt a feladatot bízta, hogy harcoljon a korrupció ellen…
Az újságírók ezek után nekiszegezték a kérdést: ilyen fiatalon miből szerzett ekkora vagyont? Parakuda azzal érvelt, hogy mielőtt megbízást kapott volna a kormányban, előtte másfél évig könyvvizsgáló volt, azelőtt pedig 1 év 2 hónapig bankban dolgozott felső vezetőként. Mindemellett milliós honoráriumokat vett fel a feleségével együtt különféle jogi konzultációkért, ügyvédi munkákért. A neje Kijevben közjegyző, s mint azt kiderítették, 2014-ben 6,5 millió hrivnya jövedelmet vallott be. Az ország első számú „korrupcióharcosának” a testvére is jogász, s szintén kiemelkedő jövedelme van. Micsoda véletlen egybeesés…

hromadske.tv

Kinyomozták azt is, a száz négyzetmétert meghaladó elitlakást tavaly március 11-én Parakuda felesége ajándékba kapta. Másnap pedig férjét Jacenyuk kinevezte miniszter-helyettesnek.

hromadske.tv