Megszólalt László Petra, a rugdosódó operatőr

This video grab made on September 9, 2015 shows a Hungarian TV camerawoman kicking a child as she run with other migrants from a police line during disturbances at Roszke, southern Hungary. After the footage appeared, the camerawomen was fired on September 8 by N1TV, an internet-based TV station close to Hungary's far-right Jobbik party. The woman, later named as Petra Laszlo, can be seen tripping a man sprinting with a child in his arms, and kicking another running child in two separate incidents. The scenes took place as hundreds of migrants broke through a police line at a collection point close to the Serbian border where thousands have been crossing over each day for the past month.     AFP PHOTO / INDEX.HU

Megszólalt az N1TV kirúgott munkatársa. László Petra világra szóló botrányt okozott azzal, hogy a héten Röszkén miközben újságírói munkáját végezte, menekülteket gáncsolt el. A nő levelét a Magyar Nemzet közölte.

Őszintén sajnálom a történteket. Csak mostanra tudtam összeszedni annyira magam, hogy írjak. Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam és attól, amit csináltak velem.” – idézi a lap László Petrát, aki azzal magyarázta tettét, hogy pánikba esett és megrémült, amikor a menekültek özönlöttek felé.

„Féltem, ahogy özönlöttek felém, és akkor elpattant bennem valami. Kamerával a kezemben nem láttam, hogy kik jönnek felém, csak arra gondoltam, hogy megtámadtak és meg kell védenem magam. Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem.”

Az operatőr azt írta levelében, hogy tettét őszintén megbánta és vállalja érte a felelősséget. László, aki ellen a Szegedi Járási Ügyészség is nyomozást rendelt el, az elmúlt napokban a világ számtalan pontján címlapra került tettével és közösségi oldalakon is szégyenfalat kapott, nem tartja magát rasszistának. Az operatőr levelében arról is ír, hogy halálos fenyegetést kapott az ügy óta.

Nem szolgáltam rá sem az ellenem folyó politikai boszorkányüldözésre, sem a mocskolódó, sokszor halálos fenyegetésekre. Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzetben hozott egy rossz döntést.” – írja László.