Megszólalt László Petra, a rugdosódó operatőr


Megszólalt az N1TV kirúgott munkatársa. László Petra világra szóló botrányt okozott azzal, hogy a héten Röszkén miközben újságírói munkáját végezte, menekülteket gáncsolt el. A nő levelét a Magyar Nemzet közölte.

Őszintén sajnálom a történteket. Csak mostanra tudtam összeszedni annyira magam, hogy írjak. Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam és attól, amit csináltak velem.” – idézi a lap László Petrát, aki azzal magyarázta tettét, hogy pánikba esett és megrémült, amikor a menekültek özönlöttek felé.

„Féltem, ahogy özönlöttek felém, és akkor elpattant bennem valami. Kamerával a kezemben nem láttam, hogy kik jönnek felém, csak arra gondoltam, hogy megtámadtak és meg kell védenem magam. Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem.”

Az operatőr azt írta levelében, hogy tettét őszintén megbánta és vállalja érte a felelősséget. László, aki ellen a Szegedi Járási Ügyészség is nyomozást rendelt el, az elmúlt napokban a világ számtalan pontján címlapra került tettével és közösségi oldalakon is szégyenfalat kapott, nem tartja magát rasszistának. Az operatőr levelében arról is ír, hogy halálos fenyegetést kapott az ügy óta.

Nem szolgáltam rá sem az ellenem folyó politikai boszorkányüldözésre, sem a mocskolódó, sokszor halálos fenyegetésekre. Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzetben hozott egy rossz döntést.” – írja László.