Rekordszámú vízi tragédia Kárpátalján


Az idén eddig már 36-an lelték halálukat fürdőzés közben Kárpátalján. A legutóbbi tragikus eset szerdán történt a Szolyvai járásban.

A 36 áldozat nagyon sok. Tavaly nyolc hónap alatt 20-an merültek el a vizekben, de az egész év folyamán is sokkal kevesebben, 26-an, mint 2015 eddig eltelt időszakában. Talán a tavalyinál nagyobb hőség csalogatott ki sokakat a partokra, s így értelemszerűen nőtt a tragédiák száma is.

Azt hihetnénk, hogy a kánikula elmúltával befejeződnek a vízbefulladásról szóló hírek is. Ám nem, szeptember 9-re virradóra a Szolyvai járási Polenán történt baj. A település közelében lévő tónál egy nagyobb társaság mulatozott éjszakába nyúlóan. Egyikük, egy 40 éves helybéli férfi többször is megmártózott. Éjfél után is erre csöppent kedve. Ám ezúttal már nem jött ki a vízből. Barátai hívták a segélyhívó számot, de a mentésére induló egység egészen Ungvárról jött. A vízi mentők hosszas keresés után, már csak nappal találták meg a holttestét három méteres mélységben, úgy 35 méternyire a parttól.