“Kijevben olyan majmok ülnek, akiknek nem kellene ott lenniük”


Már több mint egy éve, hogy az ukrán hadsereg  vereséget szenvedett Szlovjaszknál, ennek ellenére mai napig kerülnek elő ukrán katonák maradványai – mondta a “Givi” néven ismert donyecki felkelők egyik osztagának parancsnoka.

A felkelők kezén lévő városban, naponta egy-két ukrán holttestét találják meg a romok között. A kutatásban részvevők azonban arról is beszámoltak, hogy rengeteg lőszert sikerült felhozni a romokból. A parancsnok elmondása szerint, az ukrán hadsereg bombázása, tüzérségi támadásai a mai napig zajlanak, főleg az éjszakai órákban aktivizálódnak, akkor amikor az EBESZ megfigyelők elhagyják a területet. Givi szerint az EBESZ megfigyelői teljesen elfogultak az ukrán hatalommal szemben, nem az igazságot közvetítik a nemzetközi közösség felé.

“Az EBESZ miért nem háborodik fel, amikor az ukrán hadsereg a békés lakosokat lövi? Tényleg ennyire nem értik a helyzetet? -Szerintem értik! Hiszek és reménykedek a békében, részben támogatom a minszki megállapodást is… Szerintem a legnagyobb probléma Kijevben van, amíg ott nem lesz rend addig sehol az országban…”

– tette hozzá a felkelő parancsnok.

További részletek a videóban: