“Kijevben olyan majmok ülnek, akiknek nem kellene ott lenniük”

givi

Már több mint egy éve, hogy az ukrán hadsereg  vereséget szenvedett Szlovjaszknál, ennek ellenére mai napig kerülnek elő ukrán katonák maradványai – mondta a “Givi” néven ismert donyecki felkelők egyik osztagának parancsnoka.

A felkelők kezén lévő városban, naponta egy-két ukrán holttestét találják meg a romok között. A kutatásban részvevők azonban arról is beszámoltak, hogy rengeteg lőszert sikerült felhozni a romokból. A parancsnok elmondása szerint, az ukrán hadsereg bombázása, tüzérségi támadásai a mai napig zajlanak, főleg az éjszakai órákban aktivizálódnak, akkor amikor az EBESZ megfigyelők elhagyják a területet. Givi szerint az EBESZ megfigyelői teljesen elfogultak az ukrán hatalommal szemben, nem az igazságot közvetítik a nemzetközi közösség felé.

“Az EBESZ miért nem háborodik fel, amikor az ukrán hadsereg a békés lakosokat lövi? Tényleg ennyire nem értik a helyzetet? -Szerintem értik! Hiszek és reménykedek a békében, részben támogatom a minszki megállapodást is… Szerintem a legnagyobb probléma Kijevben van, amíg ott nem lesz rend addig sehol az országban…”

– tette hozzá a felkelő parancsnok.

További részletek a videóban: