Merénylet készült Avakov ellen


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat szerint a Szlobozsanscsina zászlóalj parancsnoka egyike volt azon csoport szervezőinek, amely Arszen Avakov belügyminiszter életére tört – jelentette pénteken este az Ukrajinszka Pravda az SZBU sajtószolgálatára hivatkozva.

Az SZBU a Legfőbb Katonai Ügyészséggel karöltve megelőzte a belügyminiszter meggyilkolását, s egy sor további bérgyilkosságot Kijevben és Harkivban” – közölték a titkosszolgálatnál.

„A rendfenntartó erők akciója nyomán sikerült leleplezni azt a bűnözői csoportot, amely a rendőrség magas rangú vezetőinek, egy parlamenti képviselőnek, önkénteseknek és üzletembereknek a meggyilkolását tervezte. Harkivban ma (azaz pénteken – a szerk.) elfogták a csoport egyik szervezőjét, a Szlobozsanscsina zászlóalj parancsnokát”

– derül ki a tájékoztatásból.

Az ügyben folyik a nyomozás, házkutatást végeztek a gyanúsított lakóhelyén és egységének körletében.
Az UNIAN jól értesült ügyészségi forrásokból úgy tudja, hogy őrizetbe vették a rendőrség egy századosát, a csoport egy további tagját pedig körözik. A hírügynökség forrása elmondta, hogy Avakov mellett Andrij Bileckij parlamenti képviselőnek, az Azov zászlóalj parancsnokának meggyilkolását is tervezték.

kárpátalja hetilap