Összefog a Szvoboda és a Jobb Szektor


Együtt indulhat a választásokon a Szvoboda és a Jobb Szektor. Az összefogás lehetőségéről Olekszandr Aronec, a Szvoboda egyik Kijev megyei képviselője írt közösségi oldalán.

Tudatta, hogy pártja kongresszusán Oleg Tyahnibok pártelnök közölte, egyeztetéseket folytatott Dmitro Jarossal, a Jobb Szektor vezetőjével a közös indulásról. A részleteket később beszéli meg a két szélsőséges erő vezére. Azt követően, hogy Jaros felépül abból a kisebb operációból, amit ma végeztek el rajta.
Korábban Jaros azt mondta, nem indulnak az október 25-re kiírt önkormányzati választásokon. Úgy fest, meggondolta magát. Mivel blokkok nem vehetnek részt rajta, a legvalószínűbb forgatókönyv az lehet, hogy a Szvoboda felveszi listáira a másik radikális szervezet jelöltjeit.
A hír hallatán azt is mondhatnánk: összenő, ami összetartozik. A két nacionalista képződmény felelős az augusztus 31-én a parlamentnél kitört zavargásokért, amiben 3 nemzeti gárdista meghalt, 140 rendfenntartó pedig megsérült. A Szvoboda egyik aktivistája, aki megjárta az ATO-t is, gránátot dobott a rendre vigyázó katonákra.