Riadó: ma akár 25-30 ezer menekült is átlépheti a magyar határt


A keddtől érvényes keményebb szabályozás miatt ma minden eddigi rekord megdőlhet, és akár 25-30 ezer menekült is átlépheti a határt – közli a delmagyar.hu.

A kormány kedden a tervek szerint teljesen lezárja a határt Szerbia felé, ebbe pedig most már beletartozik az is, hogy a sínre kapu kerül – itt áramlanak most be a menekültek a gyűjtőponthoz. Négy megyében rendeltek el riadót vasárnap este: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és a Pest Megyei Rendőr, és a készenléti rendőrség is készül. A rendőrök járőrszolgálatot látnak el a határterületeken, és a kijelölt útvonalakon.

A portál úgy tudja a magyar hatóságokhoz az az információ szivárgott át Szerbiából, hogy ma – egy nappal a keményebb magyar szabályozás életbe lépése előtt – a szerb rendőrök megpróbálják a náluk tartózkodó menekültek nagy részét az utolsó pillanatban “átnyomni” Magyarországra, és buszokkal fogják szállítani az embereket a gyorsítás érdekében. Rendőri körökben arra számítanak, hogy ma minden eddigi rekord megdőlhet, és akár 25-30 ezer menekült is átlépheti a határt.