Az LNR meghívta a választásokra John McCain szenátort

U.S. Sen. John McCain, R-Ariz., reacts as a lightning hit a nearby building while answering to questions from students of the Japan-America Student Conference (JASC) at the Tokyo American Center in Tokyo, Japan, Wednesday, Aug. 21, 2013. McCain on Wednesday called on US officials to use their influence over Egypt, as members of Congress remain spilt over whether to cut off military aid to the country. (AP Photo/Franck Robichon, Pool)

Az USA-szenátor nem vesz részt Luganszkban az őszi helyhatósági választásokon mint nemzetközi megfigyelő – írja a Vesztyi.ru.

Brian Rodgers, John McCain sajtótitkárja szerint Kelet-Ukrajnából a szenátor meghívót kapott, hogy megfigyelőként vegyen részt a választásokon.

„Általában én nem veszek részt képzelt országok választásain, de mindenesetre nagyon köszönöm a meghívást. Ha az úgynevezett Luganszki Népköztársaság érdekelve van abban, hogy az általuk szervezett választásokat demokratikusnak ismerje el a világ, úgy tegyék le a fegyvert, és vegyenek részt a szabad és független Ukrajna soron következő választásain” – jelentette ki McCain.

Mivel a kommentárból nem volt egészen világos, hogy a szenátor részt vesz-e a választásokon vagy sem, ezért tartotta Brian Rodgers pontosítani McCain programját.