Az ukrán katonák fegyverrel megrakott rejtekhelyre bukkantak


Ukrajna Belügyminisztériuma jelentéséből kiderült, hogy Artemovszk és Debalcevo között fegyverrel megrakott rejtekhelyet találtak – írja a TASZSZ.

„Az artemovszki városi rendőrség emberei az SZBU információira hagyatkozva 11 páncéltörő gránátvetőt, Kalasnyikov automatát, 18 gránátot, 36 db gránátvetőbe való gránátot, három páncélos elleni gránátot, nagyjából háromezer lőszert és orvosi ellátmányt találtak” – nyilatkozta a rendőrség megjegyezve, hogy a rejtekhelyre az Artemovszk-Debalcevo közötti erdőségben találtak rá. A rendőrség eljárásba kezdett és ha megtalálják a felelősöket, akkor akár háromtól hét évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik.

Petro Porosenko, Ukrajna elnöke közben bejelentette, hogy a minszki egyezményeket nem fogják meghosszabbítani 2016-ra. „Kizárom annak a lehetőségét, hogy 2016-ra meghosszabbítsák az egyezményeket. Az egyezmény követelményeit 2015-ben teljesíteni kell és azt nem lehet meghosszabbítani” – mondta Porosenko megegyezve, hogy ebben az évben mindenkinek teljesíteni kell a kötelezettségeit.