“Homoszexuális propaganda” Putyin felhívta Elton John-t


Elton John szerint Vlagyimir Putyin felhívta őt telefonon, miután a brit zenész találkozót kért az orosz elnöktől a melegek jogainak megvitatására.

“Köszönöm Vlagyimir Putyin elnök úr, hogy ma felhívott és beszélt velem telefonon. Alig várom, hogy személyesen is találkozzunk és megvitassuk az oroszországi LMBT-közösség helyzetét” – írta a popsztár Instagram-oldalán, ahol feltett egy Putyin-fotót is. Elton John szóvivője, Gary Farrow kedden megerősítette a bejegyzés tartalmát.

A zenész a múlt héten felemelte hangját Oroszország “homoszexuális propagandát” tiltó törvénye ellen, amely ellehetetleníti a homoszexualitás témájának tárgyszerű nyilvános megvitatását, továbbá nem tetszését fejezte ki Putyin elnök melegeket sértő megjegyzései miatt.

Mint azt a BBC-nek elmondta “szeretne leülni” Putyinnal és megváltoztatni a véleményét. “Leülnék vele, és elmondanám neki, hogy a melegek nem jelentenek problémát. A világ sokkal súlyosabb problémákkal néz szembe, mint a homoszexuálisok. Legyünk nyitottak és próbáljuk meg együtt megoldani ezeket a problémákat!” – idézte korábban a BBC a brit világsztárt.
Egyelőre nem tudni, hogy a Kreml beleegyezett-e a személyes találkozóba, és nem ismeretes a keddi beszélgetés tartalma sem.

MTI