Meghalt két jobb szektoros a Munkácson lövöldözők közül


Életét vesztette két jobb szektoros, akik részt vettek a július 11-i munkácsi lövöldözésben, s akik azóta rejtőzködtek a hatóságok elől.

Ezt az információt Hennagyij Moszkal kormányzó osztotta meg saját honlapján. A megyevezető úgy tudja, a radikális szervezet tagjai Dnyipropetrovszk megyében szenvedtek súlyos közúti balesetet még a múlt héten, szeptember 8-án. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a rendőrségi körgyűrűből júliusban megszökő fegyveresek a Jobb Szektor dnyipropetrovszki bázisára menekültek.

Állítólag a tragédia előtt onnan indulta el Donyeck irányába egy Volkswagen Transporter kisbusszal. A járműben ülők ittasak voltak, az autó áthajtott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy UAZ-típusú katonai járművel. Abban az ukrán hadsereg katonái voltak, ketten meghaltak. A kisbuszban utazók közül egyikük a helyszínen, másikuk a kórházban halt meg. Azóta kiderült, részesei voltak a nyári munkácsi brutális merényletnek. Nem véletlen, hogy ott is álnéven mutatkoztak mindenfelé, csak később derült ki, kik is ők valójában.