A Jobb Szektor csatlakozik a krími tatárokhoz


A Jobb Szektor is csatlakozni fog a krími tatárok blokádjához – tájékoztatott a radikális szervezet honlapja.

Közleményükben azt írják, hogy örömmel csatlakoznak a krími tatárok parlamentje, a Medzslisz által kezdeményezett blokádhoz, amit szeptember 20-ra vagy 21-re terveznek Herszon megye területén. A cél az, hogy megbénítsák valamennyi átkelő forgalmát. Ezzel akarják felhívni a figyelmet arra, hogy a félszigeten nem tartják be az őket megillető kisebbségi és emberi jogokat.

Arról nincs hír, hogy örülnek-e annak, hogy a nacionalista félkatonai szervezet kérés nélkül csatlakozik az akciójukhoz. A Jobb Szektorban azzal magyarázzák részvételüket, hogy ezzel is tiltakozni akarnak a Porosenko-rezsim működése, politikája ellen. Szerintük elfogadhatatlan, hogy a kijevi vezetés nem rendel el blokádot az elcsatolt területtel szemben, nem kiáltja ki agresszornak Oroszországot, és nem nevezi háborúnak azt, ami a valóságban az. Kifogásolják továbbá a minszki egyezmény végrehajtását is, a megállapodást eleve szégyennek tartják Ukrajnára nézve.
A Jobb Szektornál maradva, Hennagyij Moszkal kormányzó közlése alapján tegnap közöltük, hogy a munkácsi lövöldözésben szerepet vállaló két jobb szektoros halálos balesetet szenvedett Dnyipropetrovszk megyében.