A Jobb Szektor nem tudja, hol vannak a munkácsi lövöldözők


A Jobb Szektornak nincs információja a munkácsi lövöldözésben részt vett harcosok tartózkodási helyéről. Erről Dmitro Szavcsenko, a Jobb Szektor szóvivője nyilatkozott a 112 Ukrajna TV-csatornának.

Nekem, és a Jobb Szektor információs részlegének nincs tudomásunk a srácok konkrét tartózkodási helyéről! Nem tudjuk hol vannak azok a bajtársaink, akik részt vettek a drámai munkácsi eseményeken” – mondta Szavccsenko.

A szóvivő szerint a társadalomnak, az újságíróknak jelezni kellene a bujkáló jobb szektorosok felé, hogy nem tekintik őket terroristáknak. “ A srácok csak a mérhetetlen korrupció ellen akartak harcolni, ők tiszta szívűek, őszinték, ezt tudnia kell mindenkinek” – közölte a szóvivő, amit talán ő maga sem hisz el.

Korábban Roman Sztojka a munkácsi lövöldözők vezetője adott interjút, melyben azt állították, hogy jelenleg az ATO-ban tartózkodnak. Után arról olvashattunk, hogy Sztanyica Lugasznkaja környékén, tüzérségi támadásban hunyt el az egyik munkácsi lövöldöző. Tegnap pedig Moszkal, a megye kormányzója jelentette, hogy a radikális szervezet tagjai Dnyipropetrovszk megyében szenvedtek súlyos közúti balesetet még a múlt héten, szeptember 8-án, melyben két – munkácson is lövöldöző – jobb szektoros halt meg.
Érdekesség, hogy mindkét esetben a holttestek a felismerhetetlenségig összeégtek, csupán papírjaik alapján tudták azonosítani őket. Megjelentek olyan hírek is, hogy talán nem is a valódi tettesek hunytak el ezekben a balesetekben.