Ledőlt a fal Afrika és Európa között, elszabadult a migránspokol! – bejött Kadhafi jóslataA fokozódó európai migránsválság kapcsán az orosz média egyre gyakrabban idézi Moammer Kadhafi meggyilkolt líbiai vezető szavait, aki pár hónappal halála előtt megjósolta Európa bevándorlók általi megszállását.

“Jól figyeljetek, ti a NATO-ból! Azt a falat bombázzátok, amely eddig megakadályozta, hogy az afrikai menekültek, s velük együtt az al-Kaida terroristái elinduljanak Európába. Ez a fal Líbia. Ti ledöntöttétek. Idióták vagytok, a pokol tüzében fogtok égni, ha majd afrikai migránsok ezrei érkeznek hozzátok és az al-Kaida terroristáival szembesültök. Ez fog történni. Én sohasem hazudok, most is igazat mondok”

– írta Kadhafi az orosz Zavtra lap szerkesztőségének 2011-ben eljuttatott nyílt levelében.

És valóban: becslések szerint az idei év elejétől több mint 500 ezer migráns lepte el kontinensünket, akik közül legalább négyezren (de könnyen lehet, hogy ennel jóval többen) terroristák. A migránskrízis az unió elsődleges, legsúlyosabb problémájává vált.ó Orosz szakemberek szerint Európa már korántsem a legstabilabb hely a világon, amilyennek sokáig tartották. A vezető uniós államok USA-val karöltve buktatták meg a rezsimeket azokban az országokban, amelyeknek polgárai mára elfoglalták az EU-s vasútállomásokat. Borisz Dolgov, az Orosz Tudományos Akadémia tekintélyes professzora kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy a migránsok ilyen méretű beáramlása az amerikai-európai külpolitika következménye. Irak és Líbia tönkretétele és Bassár el-Aszad szíriai elnök megbuktatásának kísérlete az iszlám szélsőségesekkel együttműködve – így fest az Egyesült Államok és az Európai Unió politikája.

Ennek eredménye a több százezer bevándorló – emelte ki Dolgov. Véleményét osztja szinte az egész orosz értelmiség.

TASZSZ hírügynökség nyomán Delhir.info

Nézze élőben a magyar-szerb határon kialakult konfliktust: