Ledőlt a fal Afrika és Európa között, elszabadult a migránspokol! – bejött Kadhafi jóslata


A fokozódó európai migránsválság kapcsán az orosz média egyre gyakrabban idézi Moammer Kadhafi meggyilkolt líbiai vezető szavait, aki pár hónappal halála előtt megjósolta Európa bevándorlók általi megszállását.

“Jól figyeljetek, ti a NATO-ból! Azt a falat bombázzátok, amely eddig megakadályozta, hogy az afrikai menekültek, s velük együtt az al-Kaida terroristái elinduljanak Európába. Ez a fal Líbia. Ti ledöntöttétek. Idióták vagytok, a pokol tüzében fogtok égni, ha majd afrikai migránsok ezrei érkeznek hozzátok és az al-Kaida terroristáival szembesültök. Ez fog történni. Én sohasem hazudok, most is igazat mondok”

– írta Kadhafi az orosz Zavtra lap szerkesztőségének 2011-ben eljuttatott nyílt levelében.

És valóban: becslések szerint az idei év elejétől több mint 500 ezer migráns lepte el kontinensünket, akik közül legalább négyezren (de könnyen lehet, hogy ennel jóval többen) terroristák. A migránskrízis az unió elsődleges, legsúlyosabb problémájává vált.ó Orosz szakemberek szerint Európa már korántsem a legstabilabb hely a világon, amilyennek sokáig tartották. A vezető uniós államok USA-val karöltve buktatták meg a rezsimeket azokban az országokban, amelyeknek polgárai mára elfoglalták az EU-s vasútállomásokat. Borisz Dolgov, az Orosz Tudományos Akadémia tekintélyes professzora kijelentette: teljesen egyértelmű, hogy a migránsok ilyen méretű beáramlása az amerikai-európai külpolitika következménye. Irak és Líbia tönkretétele és Bassár el-Aszad szíriai elnök megbuktatásának kísérlete az iszlám szélsőségesekkel együttműködve – így fest az Egyesült Államok és az Európai Unió politikája.

Ennek eredménye a több százezer bevándorló – emelte ki Dolgov. Véleményét osztja szinte az egész orosz értelmiség.

TASZSZ hírügynökség nyomán Delhir.info

Nézze élőben a magyar-szerb határon kialakult konfliktust: