Ljasko képviselők megvesztegetésével vádolja Porosenkót

ljasko

Oleg Ljasko, az ellenzékbe került Radikális Párt vezetője azzal vádolta Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy megpróbált megvenni magának néhány képviselőt.

Annak ellenére, hogy a Radikális Párt már kilépett a koalícióból a parlament még határozatképes marad, mivel rendelkeznek a döntéshez szükséges 226 szavazattal. „Az ukrán parlament falai közé visszatért a politikai korrupció. Amióta átmentünk az ellenzékbe, fenyegetésekkel, zsarolással és félelemkeltéssel megpróbálják megosztani a Radikális Pártot. Porosenko elnök rendelkezésére meg akarják venni a Radikális Párt képviselőit” – mondta Ljasko.

Ljasko elmondása szerint a képviselők szavazatának megvásárlásával Alekszandr Tretyakov és Igor Kononenko foglalkozik a Porosenko Blokkból, illetve a frakción kívüli Alekszandr Oniscsenko. Vlagyimir Grojszman, a parlament házelnöke azt tanácsolta a pártvezetőnek, hogy tegyen nyilatkozatot a parlamentben és az ügyészségen. Nemrég a Szamopomoscs vezetője, Andrej Szadovoj is hasonló vádakkal állt elő.