Moszkal nem megy nyugdíjba


Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója megcáfolta azokat a híreket, miszerint a 65. életévének betöltése után nyugdíjba vonulna.

Az oldalán bejelentette, hogy a kinevezése az elnöki ciklus idejére szól. „A helyi állami adminisztrációkról szól nyolcadik cikkely szerint a kormányzót a miniszteri kabineten belül mutatják be az elnöki ciklus idejére. Ukrajna harmadik részének 23-as cikkelye, az állami szolgálatról szóló törvény állami tisztség betöltésének maximális koráról szóló része szerint, azok az állammunkások, akik a tisztségüket az első kategória szerint töltik be, lehetsége hosszabbítani a tisztségét a 65. életévének betöltése után is” – írta Moszkal.

Mivel 2006-ban Moszkal is megkapta az állami munka első kategóriáját ezért ez rá is vonatkozik. „Az állami szolgálatról szóló harmadik rész 23. cikkely szerint, Moszkalnak már meghosszabbították a tisztségét a 65. életévének betöltése utáni időre is, valamint és Ukrajna jelenlegi elnökének ideje alatt Kárpátalja kormányzója marad” – olvasható Moszkal oldalán.