„A SÁTÁN KIHASZNÁLTA, HOGY ISTENT KIUTASÍTOTTÁK EURÓPÁBÓL”


Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Szerinte az Iszlám meg fogja szállni egész Európát, „a csalit már bekapta a földrész”.

Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek” – mondta az egyházi vezető a Magyar Nemzetnek.

Dr. Youssef Khalil Európát is kritikával illette:

„Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.” Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a mozlimok nem ellenségeink. Hozzátette: nem szereti azonban „azokat a tanításokat, amelyek erőszakra szólítanak”. Úgy fogalmazott: „Krisztus a békére, a szeretetre hív, mi ezért követjük őt. Jézus azt tanítja: szeresd felebarátod! Ezért sajnálom a mohamedánokat, és imádkozom értük.”

Magyar állampolgárként, mélyen egyetért Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott.