Mindkét fiát elveszítette Janukovics volt bizalmasa


Ma hajnalban, 36 éves korában meghalt Mikola Herman (képünkön), korábbi katasztrófa-elhárítási miniszter, Hanna Herman idősebbik fia.

Anyját a nagypolitikából ismerjük. Viktor Janukovics idején fontos állami tisztségeket töltött be, az elüldözött ex elnök egyik legfőbb politikai bizalmasa volt, a Régiók Pártjának egyik legmeghatározóbb alakja. Rengeteg politikai televíziós vitaműsorban szerepelt. A korábbi rezsim bukása után ő is teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

Fia ma hajnalban rosszul lett az otthonában. Amint ismerősei elmondták, már régebben is vacakolt a szíve, de nem vette komolyan a kezelést. Most is inkább autóba ült, hogy egyedül elhajt a kórházba, ahelyett, hogy mentőt hívott volna. Útközben még rosszabbul lett, kénytelen volt lehúzódni, kocsiján bekapcsolta az elakadásjelzőt. Egy arra közlekedő másik autós vette észre, hogy baj van. Kihívta a mentőket, de már késő volt.
Hanna Herman már átélt egy ugyanilyen tragédiát. 2009-ben a kisebbik fia, az akkor mindössze 17 éves Roman Herman halt meg egy autóbalesetben. A volt politikus asszonynak két fia volt.