Pusilin szerint Kijev átgondolja a donbászi terület státuszát


Denisz Pusilin azt állítja, Ukrajna kész áttekinteni a DNR és LNR képviselőinek javaslatait a Donbász különleges státuszáról szóló törvény kapcsán.

A Donyecki Népköztársaság vezetője ezt azok után mondta, hogy a héten Minszkben ülésezett a kelet-ukrajnai konfliktus békés megoldását kereső kontaktcsoport. Úgy fogalmazott, hogy a hivatalos Kijev jelét adta annak, hogy mérlegelni fogja a népköztársaságok képviselői által megfogalmazott javaslatokat. Ezeknek az indítványoknak az a céljuk, hogy a jelenleg nem Ukrajna által kontrollált területeken is lehessen helyhatósági választásokat tartani.
Mint ismeretes, a kijevi törvényhozásban elfogadtak egy jogszabályt, ami a Donyecki és a Luganszki megyék egyes járásainak különleges önkormányzati státuszáról szól. Ezt a törvényt szeretnék úgy módosítani a DNR és az LNR vezetői, hogy az a választások lebonyolítását is szabályozná.
Pusilin azt is elmondta, hogy csak abban az esetben engedik át Kijevnek a határok ellenőrzését, ha Ukrajna föderatív állammá válik.