Ukrajna és Oroszország képviselői megegyeztek a minszki egyezmények támogatásáról


Orosz és ukrán parlamenti küldöttség tárgyalt az EBESZ parlamenti gyűlésén Ilkka Kanerva házelnök közvetítésével – írja a TASZSZ.

A képviselők megegyeztek, hogy hozzájárulnak a minszki egyezmények teljesítéséhez. Erről Vlagyimir Dzsabarov, az orosz Szövetségi Tanács nemzetközi ügyekért felelős bizottság vezetőjének helyettese nyilatkozott. „Volt egy találkozó Ilkka Kanerva közvetítésével. Megegyeztünk, hogy parlamenti szinten járulunk hozzá ezeknek az egyezményeknek a megvalósulásához” – mondta az orosz szenátor. Szavai szerint mindegyikük kifejtette az álláspontját beismerve, hogy az ukránok és az oroszok álláspontja teljesen ellenkező volt. „Ettől függetlenül Kanerva, mi és ők úgy gondoljuk, hogy most a minszki egyezmények teljesítése a legfontosabb, mivel ez az egyetlen módja, hogy Ukrajnában béke legyen” – nyilatkozta Dzsabarov.

Az orosz küldöttséget Dzsabarov, Ljudmilla Kozlova, Andrej Klimov szenátorok és Nyikolaj Kovalev parlamenti képviselő képviselte. „Az ukrán oldalról szintén négy képviselő volt jelen Artur Geraszimov vezetése alatt” – mondta a szenátor reménykedve abban, hogy az EBESZ parlamenti közgyűlésének decemberi ülése alatt is folytatódni fognak a megbeszélések a két oldal között.