Bekeményít Németország a menekültekkel szemben

Athén, 2012. április 30.
Illegális bevándorlók állnak az ország elsõ menekültközpontjának kerítése mögött Athén északi városrészében, Amigdalezában. A görög kormány új bevándorlási politikájának értelmében meghatározatlan idõre menekülttáborba helyezik el az országba érkezõ migránsokat. Görögország az Európába irányuló illegális bevándorlás egyik legjelentõsebb kapuja. (MTI/AP/Tanaszisz Sztravrakisz)

Az AFP francia hírügynökség csütörtöki értesülése szerint a német kormány azt tervezi, hogy megvonja a menekültügyi rendszerben járó juttatásokat az uniós tagországokból Németországba érkezett menedékkérőktől.

Az AFP német hírportálokon idézett jelentése szerint a belügyminisztérium jogszabálytervezetében az áll, hogy a jövőben nem támaszthatnak igényeket a menedékkérők ellátásáról szóló törvényre hivatkozva azon menedékkérők, akik valamely uniós tagországból érkeztek Németországba, és így ügyükben a dublini szabályok értelmében nem Németország az illetékes.
Az AFP szerint ezek a menedékkérők csupán arra kaphatnának támogatást, hogy visszautazzanak az adott tagállamba.
Az értesülést egyelőre nem kommentálták a belügyminisztériumban, és a szociális ellátások ügyében illetékes munkaügyi és szociális minisztériumban sem.

mti