Berlusconit is kitiltották Ukrajnából


Silvio Berlusconinak, Olaszország korábbi miniszterelnökének megtiltották, hogy az elkövetkező három évben Ukrajnába utazzon, amiért nemrég a Krím-félszigetre látogatott – közli a Vesztyi.

Az SZBU megerősítette ezt az információt. „2015 szeptember kilencedikén határozat született Olaszország állampolgára, Silvio Berlusconi három éves beutazási tilalmáról Ukrajna területére az országunk biztonsági érdekei miatt” – nyilatkozta az SZBU.

A volt olasz elnök mellet, több magyar politikust és újságírót is kitiltottak Ukrajnából. Közben az Európai Bizottságot nyugtalanítja, hogy az ukrán szankciós lista újságírók neveit is tartalmazza.

Meglepett vagyok és aggódom. Persze ezt a kérdést meg fogom vitatni az ukrán kollégáimmal, mert ez nem az európai szellemben született” – nyilatkozta Johannes Hahn, az EU bővítési biztosa.

Az ukrán szankciós listán a TASS, RIA Novosztyi, Russia Today, Izvesztyija, az első csatorna, NTV, RTR-Planeta, Rossza 24 és a Vzgljad oldal újságírói is bekerültek. A külföldiek közül a BBC moszkvai tudósítója Steve Rosenberg, és Emma Wells is szankciók alá került.