“Ha kedvem tartja elmegyek Kijevbe, és semmilyen szankció nem állíthat meg”


Ramzan Kadirov csecsen elnök Kijev új, személy szerint ellene kihirdetett szankcióira reagálva megjegyezte: Ha kedvem tartja elmegyek Kijevbe, és semmilyen szankció nem állíthat meg – írja a Rusvesna.

Kadirov szerint az ukrán kormány amerikai kottából játszik, és nem a saját népének érdekeit képviseli. „ Hallottam, hogy Porosenko valamiféle szankciós utasításokat adott ki, én szívből sajnálom ezt az urat, tengernyi problémával kell küszködnie, de neki nincs más gondolata, mint hogy szankciókat küldöz ellenem. Azt állítja, hogy Ukrajnának az oroszok a legádázabb ellenségei. Én csak annyit mondok, hogy mi mindig elsőnek nyújtottunk az ukránoknak segítséget és ma sem bánjuk, hogy így tettünk” – írja Instagramjában Kadirov.

„Ezer és ezer ukrán talált menedéket orosz földön, itt nálunk csecseneknél is. Tető van a fejük fölött, nem éheznek, dolgoznak is, habár nekünk is kevés a szabad munkahely ma az országban. Csak nem gondolja Porosenko, hogy az ukránokat boldoggá teszi, ha falat emel Oroszország és Ukrajna közé? Most törhetem a fejem, hogyan fogok megélni ukrán bankok és Ukrajnába szóló vízum nélkül. Komolyan mondom, ennél hülyébb elnöki rendeletet még kigondolni is nehéz lenne!” – ironizál a csecsen elnök.

„Legalább az ukrán emberek által ne nevettesse ki magát, ők aztán tudják, hogy a Porosenko- rendeletek annyit érnek, mint a szappanbuborék egy perccel a kifújás után. Személy szerint nekem Kijevben nincs folyószámlám, de ha úgy döntök, hogy ellátogatok Kijevbe, akkor úgy gondolom, senki sem fog megálítani és meg se merik kérdezni mi az én nevem! Még egy jó tanácsot is adnék Porosenko úrnak, ha úgy véli, hogy a Nyugat az ilyen szankciók miatt jobban a szívébe fogadja, hát vegyen egy nyomdát, és nyomtassa ki ezt, és az ehhez hasonló utasításokat milliós példányszámban” – fejezte be írását Ramzan kadirov