A Porosenko Blokk egyik képviselője szerint Ljaskot korábban csalás miatt letartóztatták


Jurij Lucenko, a Porosenko Blokk egyik képviselője, a Radikális Párt vezetőjének, Oleg Ljaskónak a bűnügyi múltjáról mesélt – írja a Vesztyi. Lucenko által bemutatott dokumentumok szerint Ljaskót a kilencvenes évek elején csalás miatt letartóztatták.

„A távoli 1992-ben a Harkov megyei Merefa város járások közötti regisztrációs osztályára belépett egy rendőrségi egyenruhában lévő férfi, Vaszilisin belügyminiszter segédjének dokumentumával Oleg Valerevics Ljasko névvel. Ezután behívta a szerencsétlen Dmitrijev kapitányt és az állomás igazgatóját Sziscsenkót. Elmagyarázta nekik, hogy az irodájában tábornokok várakoznak, ők meg késni mernek, hogy ilyen emberekkel beszéljenek” – írta Lucenko a Facebookon. Szavai szerint Ljasko ezután ingyen kapott egy GAZ-30029 gépkocsit 0056722 motorszámmal. Dmitrijev kapitány ingyen Kijevbe szállította, ahol a rendőrség 22 éves ezredesének egy kétszobás lakása volt. Viszont a rendőr kapzsi lett és újra megjelent Merefán egy másik elefántcsont szürke színű Volgáért. Ekkor fogták el.

Adatai szerint 1994-ben a bírósági sikkasztás és okirathamosítás miatt ítélte el Ljaksot. „Tíz évvel fenyegették, de csak hatot kapott. A bíróság később csalásra változtatta az ítéletét” – mondta a képviselő. Ljasko az Izjalovszki kolónián töltötte a büntetését ahonnan amnesztiának köszönhetően szabadult. Ezután kezdett politikával foglalkozni. „Ellenzéki felszólalásokat kezdett írni a Batykivscsinának. Szélhámos volt és színész is maradt. Most ez a színészi játszma pusztítja az országot” – mondta Lucenko. Elmondása szerint Ljasko sok hangzatos szót mond, de a tevékenységéért nem akar felelni, pedig kellene.