A Dnyeszter mentén létesít blokádot a Jobb Szektor


Az odesszai szélsőségesek megismétlik akciójukat, akik egy nap 800 kamiont tartóztattak fel a Krím határán – írja a LifeNews.

Kijev élelmiszeripari és mezőgazdasági termékek blokádját hirdette meg a Krím ellen. Dél-Ukrajna Jobb Szektor aktivistái személyesen is garantálni kívánták a „kiéheztetés sikerét”, ezért egy nap leforgása alatt 800 kamionnyi árut állítottak meg a félszigetre vezető úton, amivel a blokád hatása nem lett eredményesebb, annál inkább magukra vonták ukrán üzletemberek és szállítóik haragját, akik így jelentős bevételektől estek el.

A szélsőségesek most ugyanezt az akciót kivánják megismételni Dnyeszter Menti Köztársaság határán, ahová szintén jelentős mennyiségű ukrán élelmiszerexport irányul, valamint itt található a Moldáviába vezető autóút is. Az aktivisták saját bevallásuk szerint így akarják támogatni a Dnyesztermenti Köztársaságban élő ukrán termelőket. Az akcióban részt vesznek az odesszai Jobb Szektor, az Automajdan és az Azov-század tagjai is, amely egységek néhány gépkocsija már meg is érkezett Kucsurgani határátkelőhely közelébe, ahol elfoglalták pozícióikat, és kisebb harcálláspontokat is építettek.