A prostitúciót legalizáló törvénytervezetet nyújtottak be


A prostitúciót és a „szexintézmények” működését szabályozó törvénytervezetet nyújtottak be a Legfelsőbb Tanácsban szeptember 18-án – jelentette hétfőn az Ukrajinszka Pravda. A dokumentumot Andrij Nemirovszkij, a Volja Narodu párt parlamenti képviselője jegyzi.

A portál azt írja, hogy a tervezet még nem jelent meg a Rada honlapján, ám Nemirovszkij az Ukrajinszka Pravda rendelkezésére bocsátotta annak kísérőlevelét. Ebben a szerző emlékeztet, hogy a prostitúciót az Európai Unió legtöbb fejlett országában legalizálták, miközben törvényen kívüli helyzete Ukrajnában a bűnözők kezére játszik és veszteséget jelent a költségvetés számára.

„A jogi bizonytalanság a prostitúció és a szexintézmények működése terén ma a bűnözői ipar összetevője. Az államháztartás nem jut bevételhez a prostitúcióból adó és más költségvetési befizetések révén. Ily módon a prostitúció civilizált állami szabályozást igényel, a prostituáltak szociális garanciáinak rögzítését, miközben pótlólagos bevételi forráshoz jutunk a költségvetés számára” – tartja Nemirovszkij.
Ezenkívül, jelezte a képviselő, az állami szabályozás hiánya „az emberkereskedelem szférájának kiterjesztését, embereknek, köztük fiatalkorúaknak a szexüzletbe történő erőszakos bevonását eredményezi”.

Kárpátalja hetilap