Bajor miniszterelnök: sokan hálásak lesznek Orbánnak


Horst Seehofer bajor miniszterelnök szerint sokan hálásak lesznek majd Orbán Viktornak az uniós külső határ biztosításáért.

“Sokan hálásak lesznek majd Orbán Viktor magyar kormányfőnek az uniós külső határ biztosításáért” – a bajor miniszterelnök szavait a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap idézte Seehofer pártja, a konzervatív CSU tartományi törvényhozási (Landtag) frakciójának kedden kezdődő tanácskozásával kapcsolatban, amelyre meghívták Orbán Viktort. A tanácskozás egyetlen témája a menekültválság, és a magyar vendégnek ugyan szerda este Brüsszelben kell lennie az uniós állam-, illetve kormányfők soron kívüli tanácskozásán, de a CSU-ban még mindig arra számítanak, hogy Orbán Viktor eleget tesz a szerdára szóló meghívásnak.

Közben a Jobbik a migrációs válságban markáns fellépést és radikális változást követel Magyarország számára, ennek keretében arra szólítja fel a nemzeti párt az Orbán-kormányt, teremtse meg a jogi keretét annak, hogy az arra alkalmas végzettséggel és erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgár önkéntes alapon részt vehessen a hátár védelmében, a haza szolgálatában.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke hétfő sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, hogy, ugyan sikerült Röszkén nagyjából feltartóztatni a bevándorlókat, ám a szervezett bűnbandák 2 nap alatt egy új útvonalat építettek ki, és most ugyanaz a migráns-probléma hazánk egy másik részén jelent meg. A krízis felszámolása érdekében érdekében a következő pontok végrehajtását követeli a Jobbik.

mti/alfahir