Balhé a Parlamentnél – körbevették az épületet

Budapest, 2015. szeptember 21.
„Magyar Igazság és Élet Pártja MIÉP” feliratú transzparenseket tartó ellentüntetõk 2015. szeptember 21-én az Országház elõtt, ahol a Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsai élõlánccal tiltakoztak a tömeges bevándorlás kezelését célzó, többek között a honvédség határ menti bevethetõségérõl szóló kormánypárti törvényjavaslat ellen.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A DK élőlánccal tervezte körbevenni a Parlamentet. Fél hatkor még csak százan, egy órával később már 3600-an gyűltek össze, így sikerült körbe venni az épületet.

A honvédség határoknál történő bevetése ellen tiltakozik a Demokratikus Koalíció a Kossuth téren. Eredetileg élőlánccal akarták körbevenni a Parlament épületét, ám, mint azt az atv.hu munkatársa a helyszínről jelentette, ehhez kevesen vannak: háromnegyed hatig nagyjából százan gyűltek össze.

A rendőröknek kellett kimenekíteni Gyurcsány Ferencet és feleségét, amikor megjelentek a szélsőjobbos fiatalok és elkezdték skandálni a “Gyurcsány takarodj” rigmusokat. Nem kellett félteni a DK-szimpatizánsokat sem, akik azonnal védelmükbe vedték vezetőjüket, és elkezdték kiabálni, “nácik haza”. Ennek következtében kisebb fajta szócsata alakult ki a Kossuth téren. A rendőröknek kellett közbelépni, és szétválasztani a két csoportot. Ez sikerült, így helyreállhatott ismét a rend – irja az atv.hu