Lugasznkban november 1-jén lesznek a választások


Igor Plotnyickij, az LNR vezetőjének utasítása alapján a választási bizottság hozzákezdett a november 1-i választások előkészítéséhez – írja a Vesztyi.ru.

„14 városi és kerületi elöljárót választunk meg ezen a napon, ez a kétlépcsős választások első része, később a tanácsok különféle szintű küldötteinek és a kisebb települések vezetőinek választása lesz napirenden” – jelentette ki Plotnyickij.

„A kétlépcsős választás mellett elsősorban anyagi nehézségek miatt döntöttünk, ugyanakkor más politikai jellegű gondjaink is vannak. Elsősorban a szociális problémák sürgős megoldása érdekében igyekszünk a nagyobb települések adminisztrációját megszervezni, valamint a súlyosan sérült infrastruktúra kijavítása sem tűr halasztást” – húzta alá Igor Plotnyickij.

November 1-én vezetőt választanak Luganszk, Krasznij Lucs, Sztahanov, Alcsevszk, Kirovszk, Rovenka, Pervomajszk, Brjanke települések. A helyi előljárókat Antracitovszk,Perevalszk, Lutuginszk, Krasznodonszk, Szverdlovszk, Szalavjanoszerbszk, Donyeck és Luganszk kerületek választhatják meg ezen a napon.

A választások a minszki egyezmények vonatkozó pontjai alapján ez év végéig meg kell történjenek egész Ukrajna területén, a Donyecki Népköztársaság október 18-án, a Luganszki Népköztársaság november 1-én jelölte ki a kétlépcsős választások első napját.

Közben Kijev jelezte, hogy nem fogadja el a választások eredményeit.