A kijevi oligarchák felosztják egymás között hatalmat


Az oligarchák teljesen beágyazódtak a kormányba – írja a RIA Novosztyi a Zerkalo Negyelire hivatkozva.

„Az oligarchák közötti háború, amelynek a megnyilvánulásait annyira aktívan vitatják, kezd egy újabb fázisba lépni. Ez nem lehetett másképp. Viktor Janukovics távozásával az oligarchák voltak a leginkább felkészített erő, amely képes elfoglalni a hatalmat – írj a ZN.

Ukrajnában a politika és az üzlet szorosan összefonódik. „Az oligarchák hosszú politikai útja egy beágyazott rendszert hozott létre. Például Ahmetov és Kolomojszkij Jancenyuknál ülnek. Jacenyuk Porosenko pártjának osztóasztalánál ül, de Jacenyuk és Porosenko kapcsolata eléggé bonyolult. Porosenko Jacenyuk kezei által szeretné felosztani saját hasznára azt, ami Ahmetovnak és Kolomojszkijnak is becses. Sok ilyen összefonódott variáns létezik” – közli a ZN.

Az újságíró szerint ezek a kapcsolatok az átlagembernek nem jelentenek semmi jót. „Ukrajna népe már sokadszor lottózik, de a jutalomért a kormány szokott megjelenni. A jelenlegi nehéz időszak egyik kulcsfontosságú problémája abban rejlik, hogy maga a kormány képtelen felosztani ezt a győzelmet”.