Egy gyilkos a Röszkén elgáncsolt migráns?


A kurd Demokrata Unió Pártja azt állítja, hogy a Röszkén elgáncsolt szíriai futballedző, akit nemrég díszvendégként üdvözölt a Real Madrid, illetve Cristiano Ronaldo is személyesen, egy tömeggyilkosság részese – közli az itthon.ma.

A szíriai kurd Demokrata Unió Párt közleménye szerint az al-Kaida iszlamista terrorszervezet szíriai szárnyának tagja volt Oszama al Abd al Mohszen, a férfi, akit Röszkénél megpróbált elgáncsolni az N1TV operatőre, László Petra, akit azóta alaposan meghurcoltak a nyilvánosság terein. Az egy csapásra híressé vált Mohsen és fia azóta Spanyolországba ért, és többek között a Real Madrid is fogadta őket, sőt a kisfiú az aranylabdás futballsztár Cristiano Ronaldot kísérhette be egy mérkőzésre.

Oszama al Abd al Mohszen balról a második

Az iraki kurd hírportál, a Rudaw most arról írt, hogy a szíriai kurd DUP közlése szerint Oszama al Abd al Mohszen az al-Nuszra Front oldalán harcolt a szíriai polgárháborúban. Ez a szervezet az al-Kaida szíriai szárnya, többek között az ENSZ, az USA, Franciaország, Oroszország, Szaúd-Arábia és Irán is terrorszervezetként tartja számon. A portál arról is írt, hogy a férfi 2004-ben részt vett egy kurd lázadás leverésében Qamishlo városában, amikor egy futballmérkőzés után 50 kurdot öltek meg a szír fegyveres erők.

A cikk megjelenése után Mohszen azonnal törölte a Facebookról a figyelmet rá felhívó képet, amelyen muszlim fejkendőben és sötét napszemüvegben pózolt.