Új támadó zászlóaljat hoz létre a donyecki hadsereg


A Donyecki Népköztársaság hadseregén belül létrehoznak egy új támadó zászlóaljat, amely személyesen Zaharcsenko parancsnoksága alá fog tartozni – írja Novorosszia hírügynöksége.

A zászlóalj a híres “Szomáli” egységre épül, amely az eddigi sikeres harcok alatt hírnevet szerzett magának. A zászlóalj vezetője az egység hírhedtté vált tagja, Mihail Tolsztih, ismertebb nevén Givi parancsnok lesz.

Az egység részt vett a legkeményebb, donyecki repülőtérért vívott harcokban, de ott voltak Ilovajszkban, Debalcevóban és más harcokban is, ahol tapasztalatot szereztek a megerősített objektumok támadásában és az utcai harcmodorban.

Az új zászlóalj rendeltetésszerűen specifikus felszerelést és katonai járműveket fog kapni. A zászlóalj katonáinak felkészítése is eltér majd a megszokottól. Több figyelmet fordítanak a fizikai felkészítésre, és fontos lesz a csapatmunka a gyalogos csoportok és a támogató járművek között utcai harci, illetve egyéb körülmények között.

Különös hangsúlyt fektetnek az épületekben folytatott harcokra. Az új támadó zászlóalj a Szomáli egység tapasztalatát és a reguláris hadsereg rendszerét fogja egyesíteni.