Football: megalakult Kárpátalja válogatottja


Kárpátalja labdarúgó-válogatottja Szerednyén játszotta le megalakulása utáni első felkészülési mérkőzését. Vidékünk legjobbjaiból összeállított együttes kiütéses 7–0-ás győzelmet aratott a házigazda Szerednyei FC felett.

A megyei bajnokság csapatiból verbuvált válogatott az Ukrán Labdarúgó Szövetség által idén első ízben életre hívott „Régiók Kupája” elnevezésű sorozatra készül. Az új kupába csak olyan játékosok nevezhetőek, akik korábban nem játszottak profi klubban. Így Mihajlo Kondra vezetőedző az elmúlt egy hónapban sorra járta a megyei pontvadászat meccseit, hogy kiválogassa a legjobbakat a válogatottba.

A válogatott keret: kapusok: Jaroszlav Bucsok (Obolony Huszt), Mihajlo Bezik (FK Polena). Mezőnyjátékosok: Artur Vajda, Miroszlav Mudra, Vladiszlav Panjuta, Jurij Mesko (Nagyszőlősi FC), Ivan Zsarenko, Ivan Bandurovics (Ungvári FC), Vaszil Luca, Jurij Kahanec (Beregszászi FC), Miron Gulovics, Andrij Lazar, Igor Timkovics (Szerednyei FC), Vaszil Popovics, Artur Ruszin (FK Polena), Olekszandr Brajer, Mikola Roszoha (Obolony Huszt), Jurij Kohan (Beregdédai FC), Jevhen Lukjanik (Baranyai FC).

A szerdai szerednyei felkészülési mérkőzés alkalmával először alkottak egy csapatot a játékosok, akik nem mellékesen a megyei bajnokságból már jól ismerték egymást. Mihajlo Kondra arra panaszkodott, hogy kevés ideje van arra, hogy megfelelően felkészítse a válogatottat, ebben hátráltatja a pontvadászat sűrű menetrendje és a játékosok elfoglaltsága. Valóban nincs sok idejük arra, hogy összecsiszolódjanak, ugyanis október 4-én vasárnap már élesben a Régiók Kupája nyolcaddöntőjének odavágóján kell majd bizonyítaniuk játékosainknak. A mieink ellenfele az előselejtezőből továbbjutó Csernyihiv vagy Ivano-Frankovszk válogatottja lehet. Az első találkozón a csernyihiviek hazai pályán 1–0-ra nyertek.