“Ősztől ukrán migránsok is jöhetnek”


A világ fejlett országait tömörítő OECD legfrissebb adatai szerint a lakosságszámhoz mérten Magyarország vette a legtöbb embert nyilvántartásba, s hazánk az, amelyik a nemzetközi normákat első helyen betartja – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő egy tegnapi konferencián – adta hírül a magyarhirlap.hu.

A szakértő felhívta a figyelmet, hogy ősztől ukrán migránsokra is számítani lehet. Azt mondta, az ukrán gazdaság összeomlik, Ukrajna nem lépett előre sem a bürokrácia, sem a korrupció visszaszorítása terén. Nagy létszámú menekült várható Ukrajnából, erre a visegrádi országoknak kell felkészülniük – mutatott rá.

Simonné Berta Krisztina, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára szintén a legfrissebb adatokat ismertetve közölte: a magyar-szerb és a magyar-horvát határon keddig 230 ezer illegális határátlépés történt, ebből a Magyarországon beadott menekültkérelmek száma csaknem 175 ezer. A helyettes államtitkár szólt arról is, ma már egyre többen elismerik, hogy hazánk elvégzi a határellenőrzési kötelességét.

Tegnapi hír, hogy a migránsok új célpontja Lengyelország lehet, Ukrajnán keresztül.