Kenőpénzzel a políciába


Háromezer dollárt kenőpénzt követeltek egy volt rendőrtől, hogy felvegyék őt az új kárpátaljai járőrszolgálat, vagy ahogyan azt hivatalosan nevezik, a Polícia kötelékébe – számolt be a Karpatskij Objektiv saját, neve elhallgatását kérő forrására hivatkozva.

Az érintett korábban a rendőrségnél dolgozott, de elvesztette munkáját így külföldön kereste a kenyérre valót. Amikor megkezdődött a toborzás az új kárpátaljai járőrszolgálatba ő is jelentkezett, de állítása szerint háromezer dollárt követeltek tőle azért, hogy biztos megkapja az állást. Elmondása szerint nem lepték meg a történtek, hisz annak idején, a rendőrséghez kétezer dollár fejében vették fel. Akkori árfolyamon az az összeg 15 ezer hrivnya volt, de a most követelt kenőpénz 75 ezer hrivnya, így mégsem adta be jelentkezését.

A Karpatsik Objektiv megkereste a vádakkal Szergej Knyazevet a megye rendőrfőkapitányát.

„A kárpátaljai rendőröknek nincs hozzáférése a jelöltek kiválasztási rendszeréhez. Ők csak fogadhatják a jelentkezési lapokat, biztosíthatják a tesztek megírását és a fizikai vizsgák teljesítését. A jelöltek alkalmasságáról nem ők döntenek. Az értékelést végző szerv Kijevben van. Az, aki háromezer dollárt kért a betöltendő tisztségért egyértelműen egy csaló”

– nyilatkozta Knyazev.