Önök szerint veszélyben van a parlamenti koalíció


Tanulságos és erősen elgondolkodtató eredményt hozott a múlt heti kérdésünk. Arra voltunk kíváncsiak: végleg szétesik-e a parlamenti koalíció?

Nem az okozott meglepetést, hogy összességében minden második szavazó (összesen 55 százalék) a széthullásra voksolt, inkább az, hogy a válaszolók egyötöde (22 százalék) azt a véleményt fogalmazta meg, hogy őt nem érdekli a politika. Ez a tendencia már korábban is felütötte a fejét, amikor a két magyar szervezet együttműködési megállapodása kapcsán tettük fel a heti kérdést. Akkor még nagyobb számban mondták azt olvasóink, hogy őket nem érdekli ez az egész…

Visszatérve a legutóbbi kérdésünkre, a válaszadók 32 százaléka szerint az október 25-i választások után eszik szét végleg a kijevi (érdek)koalíció, 23 százalék szerint azonban még ezt megelőzően megtörténhet mindez, ami aztán előrehozott választásokat eredményezhet. 23 százalék arra voksolt, hogy szerinte minden marad a régiben, azaz nem hullik szét a koalíció, annak ellenére sem, hogy a Radikális Párt már nem tagja annak, a Batykivscsina és a Szamopomics pedig igyekszik zsarolni a két erősebbik kormánypártot.