A héten már mínuszok is jöhetnek


Derűs, hűvös nappalok, hideg éjszakák várhatók a héten. A fagyzugos helyeken a hét közepén 0 fok alá is eshet éjszaka a hőmérséklet.

A fagyzugos helyeken 0 fok alá csökkenhet a hőmérséklet csütörtökön és pénteken hajnalban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Már szerda hajnalban is igen hideg lehet, hirtelen lesznek hidegebbek az éjszakák.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Kedden észak felől tovább szakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap, de délen, délkeleten kitartóbbak lesznek a felhők, arrafelé szórványosan eső is lehet. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, északkeleten viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű, de északon a szélvédett, kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel az égen, de csapadék nem lesz. Az északkeleti szél nagy területen megerősödik, az Észak-Alföldön viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 9 fok között valószínű, ám a szélvédett észak-magyarországi medencékben talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 17 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél az Észak-Alföldön még olykor megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 7 fok között valószínű, de a szélcsendes területeken gyenge fagy várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Pénteken felhőtlen, csapadékmentes idő várható. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +7 fok között valószínű, de a fagyra fogékony helyeken gyenge fagy várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 21 fok között alakul.