“Már nem klasszikus terroristával állunk szemben”


Trójai falóként használja a bevándorló tömegeket az Iszlám Állam, amely már kevesli a klasszikus értelemben vett terrortámadásokat, ezért az Európa ellen zajló invázión keresztül próbálja elérni céljait – erről Földi László volt titkosszolgálati műveleti igazgató beszélt az ATV Start című műsorában.

Földi szerint a tömeges migráció mögött egy rendkívül tudatosan végiggondolt stratégia áll, amelynek lényege, hogy csapást kell mérni Európára, ebben pedig a terrorszervezetek ideológiáktól függetlenül egyetértenek. A szakértő szerint itt már nem a klasszikus értelemben vett terrorizmussal állunk szemben, mert míg a klasszikus terroristát nem látjuk, addig azok, akik most elfoglalják Európát, akik adott esetben a Keletiben hőbörögnek, nem kell elbújniuk.

Ezek az emberek valóban úgy gondolják, hogy ők bevándorlók, de valójában katonák, akik parancsot teljesítenek, és pontosan tudják, miért jönnek Európába. Ez a stratégia példátlan a történelemben, hiszen egy ilyen támadás általában a tüzérségi tűzzel kezdődik, utána indul meg a gyalogság, az emberek tömegei pedig menekülni kezdenek.

Most pedig éppen fordítva történik, a menekülő tömegeket tolja maga előtt a gyalogság, később pedig bármi történhet – fogalmazott Földi, aki szerint bár kicsit megkésve, de a nagyhatalmak végre ráébredtek, hogy Európát nem lehet a végtelenségig gyengíteni, mert annak beláthatatlan következményei lehetnek – hangzott el a műsorban.