Kézilabda: jól sikerült a Kárpáti fővárosi túrája


Kettős győzelemmel tért haza a fővárosból az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata, ahol az egykoron szebb napokat látott, sokszoros szovjet bajnok, Szpartak Kijev csapatával mérte össze erejét az ukrán Szuperliga 2015/16-os idényének második fordulójában.

A Kárpáti semmit nem bízott a véletlenre. Az első öt percben öt gólt dobott az ellenfél hálójában, míg egyet sem kapott. Kis túlzással élve, már ekkor eldőlt a találkozó sorsa. A hazaiak eredménytelen támadásainak köszönhetően, gyors ellentámadásokat vezettek az ungváriak, az első játékrészben szinte minden rohamukat gólra váltottak. Végül 16-8-as vendégvezetéssel mentek szünetre a felek. A fordulás után sem változott a játék képe, sok „könnyű” gólt dobott a Kárpáti. A mérkőzés vége teljesen megérdemelt 15 gólos (16-31) ungvári győzelem lett. Az ungváriak legeredményesebb játékosa a 9 gólig jutó Darina Kot volt.

A másnapi összecsapás, már ami a találkozó végkimenetelét illeti, hasonló forgatókönyv szerint zajlott. A Kárpáti dominált, igaz az első meccshez képest sok hibával játszottak az ungváriak. Borisz Petrovszki lányai 13-9-es félidei állás után 24-15-ra verték Szpartak Kijevet.