Kijev az LNR/DNR választások eltörlését fogja követelni


A normandiai négyek találkozóján az ukrán delegáció a tervezett donbásszi választások eltörlését fogja követelni – írja a TASZSZ Konszantin Jeliszejevre, az elnöki adminisztráció vezetőjének helyettesére hivatkozva.

„Különösen fontos kérdés számunkra az orosz oldal által eltörölt hamis választások megtartása Donbásszon október 18-án és november elsején. Ukrajna Németországgal és Franciaországgal együtt egyetért ebben és ezt megerősítették New Yorkban a francia elnökkel és német kancellárral folytatott találkozó során. A további deeszkaláció fontos feltétele, hogy Oroszország eltörölje ezeket a választásokat” – mondta Jeliszejev.

A találkozón szó lesz még a 100 mm-nél kisebb kaliberű nehézfegyverek kivonásáról. „Párizsban holnap összeül a normandiai négyek vezetőinek találkozója. Számunkra nagyon fontos a minszki egyezmények feltétel nélküli betartása. Fontos a teljes donbásszi tűzszünet betartása. Fontos a luganszki és donyecki választások modalitásának megtárgyalása, illetve a nemzetközi szervezetek humanitárius hozzáférése” – mondta Jeliszejev.