Hűvös és esős lesz a jövő hétVasárnap a nap első felében szikrázóan napos idő várható, csapadék nélkül. Délután nyugat felől felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon már kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, nyugaton meg is erősödhet. Reggel 10 fok körül, délután 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Hétfőn reggel gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan lehet eső, záporeső. Napközben csökken a felhőzet, délután egyre többfelé bújhat elő a nap. Élénk nyugati szél várható. 19-24 fok közötti értékékeket mérhetünk.

Kedden nyugat felől fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet. Eleinte csak elszórtan, majd délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Kissé már gyengül a nappali felmelegedés: 20 fok körül alakul a csúcsérték.

Szerdán délelőtt erősen felhős, délután borult lesz az ég. Eleinte szórványosan, később már sokfelé alakul ki eső, záporeső. Délutántól megerősödik az ÉNy-i szél. 19 fok körüli maximumok lesznek.

Csütörtökön a nap első felében még többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. Délután fokozatosan csökken a felhőzet, előbújik a nap. Erős, időnként viharos lesz az északnyugati szél. Markáns hidegfront vonul át hazánkon.

Pénteken átmenetileg derűsebb idő valószínű, aztán szombattól északkelet felől egyre hűvösebb és nedvesebb levegő érkezhet, erős lehűlés jöhet.


 


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?