Hűvös és esős lesz a jövő hét


Vasárnap a nap első felében szikrázóan napos idő várható, csapadék nélkül. Délután nyugat felől felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon már kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen megélénkül, nyugaton meg is erősödhet. Reggel 10 fok körül, délután 20 és 25 fok között alakul a hőmérséklet – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Hétfőn reggel gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan lehet eső, záporeső. Napközben csökken a felhőzet, délután egyre többfelé bújhat elő a nap. Élénk nyugati szél várható. 19-24 fok közötti értékékeket mérhetünk.

Kedden nyugat felől fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet. Eleinte csak elszórtan, majd délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Kissé már gyengül a nappali felmelegedés: 20 fok körül alakul a csúcsérték.

Szerdán délelőtt erősen felhős, délután borult lesz az ég. Eleinte szórványosan, később már sokfelé alakul ki eső, záporeső. Délutántól megerősödik az ÉNy-i szél. 19 fok körüli maximumok lesznek.

Csütörtökön a nap első felében még többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. Délután fokozatosan csökken a felhőzet, előbújik a nap. Erős, időnként viharos lesz az északnyugati szél. Markáns hidegfront vonul át hazánkon.

Pénteken átmenetileg derűsebb idő valószínű, aztán szombattól északkelet felől egyre hűvösebb és nedvesebb levegő érkezhet, erős lehűlés jöhet.