Fehéroroszország felajánlotta tranzit-lehetőségeit az ukrán és orosz repülőjáratoknak


Oroszország és Ukrajna között előreláthatólag megbénul a légiközlekedés, ha a felek életbe léptetik az ukrán fél által kezdeményezett kölcsönös repülési tilalmat. A konfliktust enyhítendő Fehéroroszország felajánlotta repülőtereit az ukrán és orosz repülőjáratoknak.

„Számunkra a kialakult szituáció kellemetlen, de semmilyen fennakadást nem okoz a mi légterünkre vonatkozóan. A nemzetközi és a belföldi repülőtereink normális, megszokott üzemmódban működnek majd, és gond nélkül biztosítani tudjuk az ukrán és orosz utasok számára az országunkon át vezető tranzitforgalmat” – jelentette ki a „Belavia” állami légitársaság képviselője.

„A minszki repülőtér teljes rekonstrukció után van, komoly tartalék-kapacitással rendelkezik, biztosítani tudjuk az utasok magas szintű ellátását. Tervezzük, hogy egy új Odessza-Minszk járatot is indítunk, tehermentesítve az ukrán vagy orosz járatok útvonalait, Kijev felé is több új járatot tervezünk, ezáltal sikerül lerövidíteni a várakozási időt is” – tette hozzá a Belavia-képviselő.

Több milliárd dollár lehet a kiesett bevétel mindkét fél számára. Erről ITT olvashat.