Durvul a kampány, egymást mocskolják


Elég fura szórólappal borították be Nagydobronyt a hétvégén. A fotónkon is látható, arcképekkel illusztrált szöveg szerint a mostani hatalom szövetkezett az alvilággal, szó szerint idézve „a kormány és a banditák együtt indulnak”.

A szórólap készítői vélhetően egybe akarják mosni Petro Porosenko államfő politikai erejét a banditizmussal. Kiemelik azt, hogy a Petro Porosenko Blokk Szolidaritás listája szövetkezett a kevésbé ismert Vidrodzsennya (Újjászületés) és Nas Kraj (A mi vidékünk) pártokkal. Porosenko mellett, vele egyenrangú tagként tüntetik fel Viktor Medvedcsukot, az egykori egyesített szociáldemokraták volt elnökét, és a hozzá köthető két ismert kárpátaljai politikust, a munkácsi lövöldözés egyik főszereplőjét, Mihajlo Lanyót és Ivan Csubirkót. Utóbbi esetében kérdéses, hogy nem Volodimir Csubirkót, a megyei tanács elnökét akarták-e feltüntetni…

Porosenko bizalmasaként pedig Hennagyij Moszkal kormányzót és Valerij Packan parlamenti képviselőt jelölték meg. Az egész pedig arra utal, hogy átfedés, összefonódás van köztük. Nyilván az elnökpárti erő lejáratása lehetett a cél ezzel a szórólapozással. Azt nem tudni, kik követték el az akciót, mert Porosenko itteni csapatának bőven akad ellensége.