Kárpátaljára is figyelni kell, figyelmeztetett Soltész


Noha a karitatív szervezetekre is hatalmas feladatot ró a migrációs válság, három szervezet a továbbiakban a kárpátaljai magyarság támogatására csoportosítja át erőit – számolt be az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

 Soltész Miklós az M1 aktuális csatornán vasárnap este arról beszélt, hogy a Vöröskereszthez, a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz és az Ökumenikus Segélyszervezethez már megérkezett a 200 millió forintos kormányzati támogatás első részlete, így kiemelten tudnak segíteni akár a horvát, akár az osztrák határnál. Jelezte, hogy több szervezettel átbeszélték a problémákat és a tennivalókat, s megállapodtak abban, hogy Kárpátaljáról sem szabad megfeledkezni.
A Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat az ott élő magyarok segítésére helyezi a hangsúlyt. Az államtitkárt kérdezték arról, hogy a közép-európai püspöki karok közös gyűjtést terveznek. Azt felelte: a kezdeményezés célja, hogy szíriai, iraki, libanoni keresztény táborokba juttassanak támogatásokat, s bízik benne, hogy elindul ez a kezdeményezés.
mti