Balhé a lelátón: Kárpáti ultrák randalíroztak az Avangardon


Nem fogták magukat vissza a Kárpáti szurkolói Ungváron. A Hoverla elleni bajnokin a lembergi ultrák petárdákat, füstbombákat dobáltak sőt még a lelátó műanyag székeit is felgyújtották.

Az ukrán élvonal 10. játéknapjának nyugat-ukrajnai derbijén a Hoverla a Lembergi Kárpátit fogadta. Izgalommentes, gyenge színvonalú mérkőzés legelején Olekszij Szavcsenko vétett öngólt, a 40. percben pedig Igor Plasztun csúsztatott fejese után már ki is alakult a végeredmény (0–2).
Nagyjából félezer vendégszurkoló – a lembergi keménymag – ezúttal is elkísérte kedvenceit. Az első félidőben még visszafogottan szurkoltak, ám a második játékrészben elszabadult a pokol a vendégszektorban. Előbb görögtüzeket gyújtottak, majd petárdákat és füstbombákat dobáltak a pályára. Ám nem érték be ennyivel, feltépték a műanyag székeket, valamilyen éghető anyaggal locsolták le,majd felgyújtották azokat. A stadionban lévő tűzoltóknak kellett közbeavatkozni. A vízsugárral rövid idő alatt sikerült a tüzet eloltaniuk, amit többször is újragyújtottak. A helyszínen tartózkodó rendőrök nem avatkoztak közbe. A rendbontás miatt pár percig a játék is állt. Végül a Kárpáti játékosoknak sikerült lecsillapítani szurkolóikat.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a meccset megelőzően a megyeszékhely több pontján is garázdálkodtak a futballhuligánok, az ungvári rendőrség viszont csak tétlenül nézte a balhézó drukkereket.