A nevetleniek a végsőkig kitartanak


Lőrincz Attila nevetlenfalui református lelkipásztor a KárpátHírnek eljuttatott levelében azt írta, hogy Nevetlenfalu lakossága már több mint 2 napja teljes blokád alatt tartja az ukrán-román határátkelőhöz vezető utat, emiatt már több kilométeres  kamionsor torlódott fel a községben.
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tarthatatlanná vált útviszonyok miatt először szeptember 28-án zárták le az említett útszakaszt a helyiek. Akkor október 5-ig adtak haladékot a hatóságoknak, de mivel ügyükben nem történt érdemi előrelépés, hétfőn újrakezdték a demonstrációt.
Lőrincz Attila leveléből kiderül, hogy a helyi lakosság teljesen megelégelte a rendkívül rossz állapotú, járhatatlan utak állapotát. Éjjel-nappal blokád alatt tartják ezt az útszakaszt. Így szeretnének nyomást gyakorolni a politikai vezetőségre, hogy végre megjavítsák az immár több mint 12 éve elhanyagolt utakat. Már több kilométeres a kamionsor. Egyre elégedetlenebbek a lakosok is, egyre hangosabban fejezik ki az elégedetlenségüket a kamionsofőrök is.
„Az elmúlt napokban már kinn jártak a területi illetékesek és a rendőrfőnök, akik megpróbáltak minket lebeszélni a demonstrációról, de a lakosság elhatározta, hogy addig folytatják a demonstrációt, amíg valamilyen konkrét eredmény nem történik, vagyis azt üzenték az emberek, hogy mindaddig blokád alatt fogják tartani a nemzetközi határátkelőt, amíg el nem kezdik javítani a rendkívül rossz állapotú utakat” – olvasható a levélben.
A lelkipásztor leveléből az is kiderül, hogy a helyiek úgy érzik, negatív diszkrimináció éri őket, szerintük mindenfelé folynak rekonstrukciós munkálatok, míg a magyarok lakta településen 12 éve semmilyen javítás nem történt. Emiatt kitörnek az autók kerekei, lehetetlenné vált a közlekedés.
A hét végén Hennagyij Moszkal Kárpátalja kormányzója ígéretet tett arra, hogy az említett útszakaszt megjavítják.