„Vihar” a Nagyszőlősi Járási Tanács ülésén


A Nagyszőlősi Járási Tanács október 2-i rendkívüli közgyűlése igencsak viharosra sikeredett. Mint köztudott az ugocsai honatyáknak egyetlen napirendi pontot kellett volna megszavazniuk: a nevetlenfalui és tiszacsepei önkormányzatoknak járó 120-120 ezer hrivnyás útkarbantartási célösszegeket- olvasható a Kárpáti Igaz Szó aktuális számában.

Ehhez képest a pártpolitika csúnyán belerondított a tervekbe, mert Oleg Ljubimov, a járási tanács elnöke az utolsó pillanatban egy kalap alá szerette volna venni az útkarbantartási feladatokat a fakóbükki (Bukove) óvoda felújítási munkálataival, melyre 250 ezer hrivnya kellene. Oleg Ljubimov pénzügyi manőverei persze érthetőek, hiszen az őszi helyhatósági választásokon véletlenül éppen ebben a körzetben indul.

A képviselők először értetlenül fogadták a „pénzügyi egységcsomagot”, hiszen Rezes Károly megyei képviselő az ugocsai UMDSZ-frakció nevében már számtalanszor szorgalmazta, hogy a halaszthatatlanná vált útkarbantartási munkák külön pontként szerepeljenek a költségvetésben, és ne valamely pénzügyi salátacsomag részeként, ahol esetleg jut majd valamennyi a közutakra.

A lap szerint, a járási tanács elnöke, tapasztalva a képviselők ellenérzéseit, az említett óvoda vezetőjét kérte fel, hogy ismertesse a felújítási munkák fontosságát. Dánics Éva UMDSZ-es képviselő ugyanakkor arra kérte a grémiumot, hogy akkor a nevetlenfalui és tiszacsepei önkormányzatok képviselőit is kérdezzék meg arról miért olyan fontos a közútfelújítás. Mint megjegyezte, jómaga még azzal is megelégedne, ha a döntéshozók napjában egyszer megtennék személygépkocsival a két falu közötti, szó szerint járhatatlan útszakaszt.

Végezetül mindezek ellenére sem sikerült kicsikarni a döntést, így félő, hogy a Nevetlenfalu– Tiszacsepe közötti útszakasz továbbra is járhatatlan marad a személygépkocsik számára. A nevetlenfaluiak ugyanakkor végérvényesen megelégelték a tanács huzavonáját, és ismételten a polgári engedetlenség eszközéhez nyúltak.