Két kocsi is fennakadt a záhonyi határellenőrzésen


Egy BMW-t és egy Volkswagen-t is fogtak az egyenruhások. Az egyiket a román, a másikat az olasz hatóságok körözték.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen 2015. október 7-én 13 óra 30 perckor kilépésre jelentkezett egy BMW X5 típusú gépkocsival közlekedő 47 éves ukrán állampolgár. A határrendészek az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a nagy értékű gépjárművet a román hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) körözik.

Ugyanezen a napon igazoltattak a záhonyi határrendészek egy Volkswagen Touareg típusú gépjárművel kilépésre jelentkező 38 éves ukrán állampolgárt. A jármű ellenőrzése során kiderült, hogy annak alvázszámát meghamisították. A helyszínen rendelkezésre álló technikai eszközök segítségével a rendőrök a terepjáró eredeti egyedi azonosító jelét megállapították, melynek segítségével kiderült, hogy a járművet az olasz hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) körözik.

Az egyenruhások a külföldi férfiakat a Záhonyi Rendőrkapitányságra előállították, a gépkocsikat lefoglalták. A határrendészek az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodájának közreműködésével felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő hatóságokkal.

klo