Porosenko: a háború az ukrán földek visszaszerzésével fog véget érni


Az ukrán elnök véleménye szerint a nehézfegyverek visszavonásának és a Minszk-2 teljesítésének köszönhetően a jelenleg megszállt területek visszatérnek Ukrajna fennhatósága alá – írja a News Liga.

Az ukrán elnök a Tarasz Sevcsenko Katonai Intézetben tett ilyen nyilatkozatot. „Október első hetén végre teljes csend van a frontvonalon. Ez még nem a béke és a háború vége. Csak akkor lesz vége a háborúnak, amikor az utolsó darab ukrán föld is felszabadul” – mondta az ukrán elnök. Szavai szerint az ellenség továbbra is hibrid háborút folytat.

„Az a hibrid háború, amivel a világ egy évvel ezelőtt találkozott még javában zajlik. Ez nem csak katonai akciót foglal magába, hanem gazdasági része is van. A hibrid háború szerint az agresszor hatalmas dezinformáló tevékenységet végez” – mondta az ukrán elnök.

„Számomra mindennap ünnep, amikor a frontvonal harci cselekményei közben nem kapok híreket elhunyt ukrán katonákról. A nehézfegyverek visszavonásának és a tűzszünetnek köszönhetően, biztos vagyok abban, hogy visszaszerezzük a megszállt területeket” – mondta az ukrán elnök.