Avakov tanácsosa az ISIS terroristáknak segítene


Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsosa a közösségi oldalán felszólította az embereket, hogy azok osszanak meg minden információt a Szíriában harcoló orosz katonákról, hogy az Iszlám Állam terroristái bosszút állhassanak rajtuk – írja a Vesztyi.

„Felszólítok mindenkit, hogy akinek információja van azon orosz állampolgárokrólб akik részt vesznek Oroszország szír nép ellen nem meghirdetett háborújában, osszanak meg minden információt a Mirotvorec oldalon. Bár úgy gondolom, hogy elegendően lesznek ahhoz, hogy az Iszlám Állam és oroszországi testvéreik, akik Kaukázuson rengetegen vannak, a későbbiekben megtalálhassák őket és a saria szerint bosszút állhassanak” – írta Gerascsenko.

„Csak gondoljanak bele. Arról az Iszlám Államról beszél, amelynek a számláján tízezrek vannak. Nők és gyermekek, nyilvános kivégzések. Arról az Iszlám Államról, amely ellen az egész világ harcol” – nyilatkozta egy blogger.

A Mirotvorec weboldal ugyanaz, ahová Oleszja Buzina újságíró személyes adatait is feltöltötték halála előtt két nappal. Ezután az oldalon a neve mellé kiírták, hogy likvidálva. Valószínűleg innen szerezték információikat Oleg Kalasnyikov korábbi parlamenti képviselő gyilkosai is.

„Azok számára akik az orosz katonák címeit keresik közlöm, hogy én vagyok az első pilóta, aki tüzet nyitott az Iszlám Állam állásaira és jelenleg is Szíria fölött vagyok egy orosz gépben. A címemet és telefonszámomat mindenki ismeri. Bármi is történjék, a fenyegetések nem maradnak válasz nélkül és az bizony érzékeny lesz!” – mondta Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője.

Kijev nem reagált a belügyminiszter tanácsosának nyilatkozatára és Kadirov nyilatkozata után nem sokkal törölték Gerascsenko nyilatkozatát az oldaláról.